15.06.2024

Утре оперират Янаки Янакиев

Никола Мишев и Янаки Янакиев, снимка: Nikola Mishev Rally, Facebook

За понеделник е насрочена операцията на Янаки Янакиев в болницата в Търгу Муреш. Навигаторът пострада при катастрофа в петък, когато той и пилотът Никола Мишев се удариха в каменен мост на 1,1 километра след старта на втората отсечка на рали „Брашов”.

„Не ни пускат при Янаки. Казват ни, че състоянието му е стабилно, да не се притесняваме, както и че операцията му ще е в понеделник”, заяви вчера за Autosport.bg Димитър Илиев, който е в румънския град. Той потегли малко след като стана ясно, че Мишев и Янакиев са катастрофирали.

„Прибрахме колата от мястото на катастрофата, като според мен причината е аквапланинг и ударът е бил с висока скорост”, допълни Илиев, който постигна най-големите си успехи в ралитата с Янакиев.

Според информация на сайта RallyExpress ударът в моста е бил със 105 км/ч.

Вчера Мишев публикува във фейсбук информация за инцидента. Той съобщи, че „Янаки е в стабилно състояние и контактен, без травми по главата и органите.”

„За съжаление, има счупвания на краката и в тази връзка ще му бъде направена операция. Аз бях освободен след полунощ от лекарите за домашно лечение. И се възстановявам”, написа Мишев.

Българският пилот специално благодари на румънските парамедици и пожарникари, както и на Спешна помощ за светкавичната им реакция за изпращането на хеликоптер за Янаки.

Стискаме палци операцията на Янаки да е успешна и той да се възстанови максимално бързо.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.