14.07.2024

Фетел: Строл е доказал, че е бърз

4-кратният световен шампион Себастиан Фетел коментира новия си съотборник в Aston Martin Ланс Строл, който често е критикуван, че кара във Формула 1 само защото баща му е собственик на тима.

Фетел дойде в отбора след труден период във Ferrari, като миналата година преди началото на сезона италианците решиха, че няма да подновят договора му.

Строл започва петата си година във Формула 1, а през миналия сезон на два пъти се качи на подиума и спечели квалификацията в Турция.

„Ясно е, че аз съм старият, а той младият, не само по паспорт, но и заради опитът, който имам – обясни Фетел. – Ланс притежава много талант и скорост и мисля, че той може да научи още много неща. Ще се радвам да му помогна, никога досега не съм крил каквото и да е от моите съотборници, няма да започвам да го правя сега. Никога досега не съм се състезавал пряко срещу него на пистата, така че ще видим какво ще стане. Но мисля, че към него има несправедливо отношение, той вече много пъти е доказал, че е много бърз.

„Да вземем полпозишъна в Турция, там карахме може би в най-лошите условия, които съм виждал за 14 или 15 години във Формула 1. Не само да останеш на пистата, но и да си бърз и прецизен, за вземеш първото място. Така че, за това ти трябва талант.”

Фетел получава шанс да рестартира кариерата си в Aston Martin, където AMR21 е еволюция на колата на Racing Point от миналата година, която пък от своя страна беше копие на шампионския Mercedes от 2019 година. За първи път от началото на новата турбо ера Фетел ще има възможност да се състезава със задвижваща система на Mercedes.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.