27.05.2024

Формула Е отложи началото на сезона

Началото на седмия сезон във Формула Е беше отложено и той няма да започне в средата на януари с две състезания в Чили. От началото на 2021 г. Формула Е има статут на световен шампионат. Все още не се знае кога точно ще се проведат двата отложени старта в Сантяго, но се очаква те да бъдат вместени в първите три месеца на 2021 г.

От шампионата не оповестиха причината за отлагането на двете състезания в Чили. Но е факт, че организаторите на надпреварата с електрически болиди се сблъскаха със сериозни логистични трудности при организацията на транспорта на отборите от Европа до Южна Америка, основно заради ограниченията, наложени от разпространението на коронавируса.

Сезон 2019-2020 пострада сериозно от пандемията, бяха отменени много състезания, а кампанията приключи с 6 състезания, събрани в 9 дни на летище Темпелхоф в Берлин, така стартовете станаха общо 11.

Все още не се знае как ще се отрази на календара на Формула Е отлагането на първите два старта в Чили, но е много вероятно сезонът да стартира в края на февруари в Саудитска Арабия.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.