20.06.2024

Хамилтън: В Монако е скучно, трябва промяна

Снимка: Mercedes

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е на мнение, че Гран при на Монако трябва да се провежда в по-различен формат, тъй като изпреварванията по улиците на Монте Карло са много трудни.

„Автомобилите във Формула 1 станаха по-големи на размери, както и много по-бързи през годините, което означава, че пилотите имат почти нулеви шансове за изпреварвания в хода на състезанието. Това е така от известно време и според мен тук има нужда от промяна”, обясни Хамилтън преди началото на състезателния уикенд, който стартира днес със свободните тренировки.

Хамилтън, който има три победи в Монако, акцентира върху нуждата от промени във формата на състезателния уикенд.

„Този формат не е променяk от години. Това е най-доброто трасе. Най-красивото място, където се състезаваме. Но всички сме наясно, че състезанието не е особено вълнуващо за феновете – допълни британецът. – Гран при на Монако е състезание с едно спиране в бокса заради дългите серии обиколки с един комплект гуми. Тук изпреварванията са много трудни, има малко места за атака и много трудно получаваш шанс да изпревариш.

„Не мисля, че на феновете това им харесва. Не знам какво е решението, но се надявам, че в бъдеще това ще стане доста по-вълнуващо състезание.”

Хамилтън обаче беше категоричен, че трасето по улиците на Монте Карло е вълнуващо за пилотите.

„Просто да караш по това трасе, да минеш през тунела, нагоре към казиното, цялото преживяване през уикенда е невероятно. И това никога не се променя. Тук победата е особено специална. Всяка година е уникална и специална, стига да имаш късмета да получиш  възможност да се бориш за победата”, заяви Люис.

Според Хамилтън, в неделя състезанието няма да е толкова вълнуващо в сравнение с надпреварите от началото на сезона, защото няма да има изпреварвания.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.