16.06.2024

Хамилтън е №8 по пари в спорта

Снимка: Mercedes

Авторитетното бизнес списание Forbes представи класацията на спортистите, печелещи най-много пари за годината и 7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е класиран на 8-о място.

Лидер е ирландската звезда в бойните спортове Конър Макгрегър, който за първи път тази година е №1 по приходи сред спортистите в световен мащаб.

Приходите на Макгрегър се изчисляват на 180 милиона долара на година, а тези на Хамилтън – на 82 милиона долара за 2021-а. Ако Люис успее да се споразумее с Mercedes за нов договор за сезон 2022 и нататък във Формула 1, британецът може да мръдне по-напред в подреждането в сравнение с тази година.

Според непотвърдена информация, Люис е приел намаляване на заплатата в Mercedes с 10 милиона долара, за да подпише новия си 1-годишен договор, но няма промяна в премиите и бонусите, които му изплаща тимът.

В топ 3 по приходи в спорта в световен мащаб влизат две футболни звезди: Лионел Меси със 130 милиона долара годишни доходи и Кристиано Роналдо със 120 милиона долара.

Пред Хамилтън се нареждат още Дак Прескът (американски футбол, 107,5 милиона долара), Леброн Джеймс (баскетбол, 96,5 милиона долара), Неймар (футбол, 95 милиона долара) и Роджър Федерер (тенис, 90 милиона долара).

В годишните приходи на спортистите се включват парите, които са изкарали от заплата, както е при Хамилтън плюс доходите от премии, бонуси, наградни фондове, спонсорски договори, реклами и т.н.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.