26.05.2024

Хамилтън загуби най-глупавото дело

Доналд Тръмп ще остане в историята като президентът, завел и загубил най-много дела след изборите в Щатите, които го лишиха от втори мандат. Но се оказа, че 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън може да конкурира Тръмп по отношение на това колко абсурдно може да бъде едно дело и също така като него да запише поражение в съда.

Става въпрос за делото, заведено от компанията на Хамилтъл 44IP през 2017 срещу производителя на часовници Hamilton. Първата инстанция отсъди в полза на компанията, основана през 1892 г, 93 години преди раждането на Люис, през февруари 44IP обжалва това решение и пак загуби.

44IP искаше от Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз да забрани на Hamilton International да използва името Hamilton. Интересното е, че 100-годишната компания от Пенсилвания регистрира марката Hamilton през 2014 г. за гама свои продукти.

Искането на IP44 беше отхвърлено с мотива, че се използва само означението Hamilton, а не Lewis Hamilton и всъщност Хамилтън е доста срещано фамилно име в английско говорящите държави.

Освен това, компанията използва името Hamilton от 1892 г., т.е доста преди раждането на Люис Хамилтън, отбелязва в допълнение съдът.

Компанията на Люис IP44 нашумя през 2017 година, когато стана ясно, че тя е била използвана за спестяването на милиони от данъци за частния самолет на Хамилтън, който той след това продаде.

Издънката с Hamilton International дойде малко след като Люис спечели 7-ата си световна титла и се изравни с Михаел Шумахер на върха в класацията на най-успешните пилоти.

Сега обаче остава да видим дали адвокатите на IP44 няма да се насочат към автора на мюзикъла „Хамилтън” Лин-Мануел Миранда. Но и това дело може лесно да се прогнозира – мюзикълът е посветен на Аликзандър Хамилтън – един от бащите-основатели на САЩ, създател на финансовата система на страната и първи финансов министър на независимата държава. И трябва да се има предвид, че е починал през 1804 година, отново доста преди раждането на Люис…

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.