12.06.2024

Хамилтън иска нов договор през лятото

Снимка: Mercedes

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че иска да подпише нов договор с Mercedes най-късно през лятната пауза през август. А преди това контрактът да е готов в суров вид, което означава, че той и тимът трябва да са се споразумели за основните точки в него.

Настоящият договор на Хамилтън с Mercedes е за един сезон и изтича в края на 2021 година. Той беше подписан малко преди началото на настоящия сезон и сега както Хамилтън, така и шефът му Тото Волф са на мнение, че тази ситуация не трябва да се повтаря.

Още през март Волф обяви, че най-късно през лятото трябва да има яснота кои пилоти ще използва Mercedes през 2022 година и след това, а сега Хамилтън се съгласи с тази времева рамка по отношение подписването на новия договор.

„Вече можем да започнем преговорите по новия ми договор – заяви след победата в Испания Хамилтън. – Става въпрос за сложни разговори. Скоро ще стартират и се надявам, че те няма да попречат на битката ни за титлата.”

Миналата година закъснението в преговорите дойде, тъй като Люис и Тото решиха да изчакат края на битката за титлата, а след това, когато трябваше да преговарят в хода на последните три състезания от сезона, Хамилтън се зарази с коронавирус. Сезон 2020 във Формула 1 приключи две седмици преди Коледа, а в началото на 2021-а Волф се оказа с COVID-19.

„Не искаме да се повтаря ситуацията от началото на годината, от януари и февруари – допълни Хамилтън. – Тези преговори провалиха цялата ми зима. Сигурен съм, че и на Тото не му е било лесно, така и двамата останахме без почивка.”

Според непотвърдена информация Хамилтън е приел намаление на заплатата с новия си договор с Mercedes. Предишният му контракт му осигуряваше годишна заплата в размер на 40 милиона долара на сезон. Сегашният е за $30 млн., но пък бонусите и премиите по него не се различават от тези от предишните сезони. Това означава, че ако продължава в това темпо, Хамилтън няма да регистрира кой знае каква загуби на пари в края на сезона.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.