12.06.2024

Хамилтън: Можехме да спечелим

Хамилтън призна, че в Mercedes не са избрали най-добрата стратегия за състезанието

Люис Хамилтън стартира сезон 2017 с второ място в Гран при на Австралия, а след финала в Мелбърн обясни, че е можел да спечели на „Албърт парк”, както и че новата кола на Mercedes има нужда от промени, за да работи по-добре с гумите.

Хамилтън загуби срещу Себастиан Фетел и Ferrari, след като единственото му спиране за смяна на гуми беше издърпано доста рано – в 17-ата от 57 обиколки, Фетел остана още 5 тура на пистата и след това се върна с нови гуми пред Люис, който междувременно се оказа зад Макс Верстапен, който все още не беше спирал в бокса.

„Можехме да спечелим, някои можехме да ги направим и по-добре, но аз дадох всичко, на което бях способен – обясни Хамилтън. – Но човек не може да спечели всички състезания.

„Не мога да ви кажа кои са тези неща, това е тема, която ще обсъждаме в отбора, но едно е сигурно – трябва да работим по-добре с гумите, да изградим по-добра стратегия, да видим баланса на колата, много неща са.

„Наложи се да спра по-рано от планираното в бокса, тъй като сцеплението в ултра меките сликове, с които стартирах просто изчезна – допълни бившият световен шампион. – Факт е, че планът ни за състезанието и стратегията не бяха оптимални, както и работата с гумите на колата.

„Веднага след старта стана ясно, че не разполагаме с темпо, което да ни позволи да се откъснем напред и да натрупаме аванс. Но не променихме плана и нещата не се получиха.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.