14.07.2024

Хамилтън няма обяснение за провала

Люис Хамилтън

Миналогодишният победител в Гран при на Монако Люис Хамилтън (Mercedes) призна след края на квалификацията днес, че няма обяснение защо остана извън Топ 10 и отпадна във втората част на сесията.

След наказания, раздадени след квалификацията, Хамилтън минава две места напред и утре ще стартира 12-и, но британецът е наясно, че днешният резултат е сериозен удар върху шампионските му амбиции, тъй като съперникът му и водач в класирането Себастиан Фетел с Ferrari ще стартира утре от първа редица.

„В момента не мога да обясня каква е причината за това да съм толкова назад – призна Хамилтън, който днес преследваше 65-я си полпозишън, който ще го изравни с легендата Айртон Сена. – Зад волана направих всичко, което можах. Утре ще е много трудно изобщо да стигна до зоната на точките.

„Бях направо опустошен, нямах сили да изляза от колата, когато разбрах, че всичко свърши.

„Предполагам, че проблемът е свързан с гумите, така и не успях да постигна сцепление от гумите. Преди месец имах подобен проблем в Гран при на Русия.

„При другите гумите работят добре. Ще трябва да намерим начин да се справим с това. Но за мен това е мистерия. Никой в бокса не разбира какво става.”

В Сочи гумите на Хамилтън прегряваха, но от началото на уикенда никой в Mercedes не е казал, че Люис има проблеми със сликовете на Pirelli. Напротив, както в четвъртък, така и днес от тима обясниха, че причината за слабото представяне на британеца са сбърканите настройки на колата му.

Във втората част на сесията Хамилтън на два пъти беше близо до това да катастрофира в предпазните огради, но и двата пъти хвана колата и се измъкна.

Все пак, Хамилтън призна, че и класирането в Топ 10 днес е нямало да му бъде полезно, тъй като заради проблемите едва ли е щял да намери място на първите две редици на старта.

Неизпълнителният директор на Mercedes Ники Лауда също обясни, че няма представа каква е причината за слабото представяне на Хамилтън и допълни, че неговата кола и тази на Валтери Ботас са еднакви, но никой не знае защо се представят по различен начин.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.