21.06.2024

Хамилтън: Планирам догодина да карам във Формула 1

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън няма намерение да слага край на кариерата си и този път пилотът на Mercedes даде по-конкретен отговор относно бъдещето си. Това стана на пресконференцията преди Гран при на Португалия в Портимао.

„Планирам догодина да карам във Формула 1, но знаете, че спонтанно взимам решения и мога да си променя мнението – в типичния си стил обясни Хамилтън. – Има да се направят още много неща във Формула 1, много отбори продължават да мълчат по някои много важни теми, сякаш това не ги засяга. Но ако продължа да се състезавам, ще имам повече шансове да повлияя на ситуацията. Затова и планирам да продължа да се състезавам, но все още не знам за какъв срок.”

През зимата Люис подписа за 1 година с Mercedes, но досега нито веднъж не е заявявал категорично какво смята да прави след края на 2021-а – дали ще остане в спорта или ще напусне. Шефът на Mercedes Тото Волф вече каза, че планира да изясни бъдещето на пилотите на отбора до лятото, за да не се повтори ситуацията от тази зима, когато договорът на Хамилтън закъсня страшно много.

Естествено, британската преса упорито лансира Джордж Ръсел от Williams за мястото на Валтери Ботас, но по този въпрос Волф обяви, че тимът първо ще разговаря с настоящите си пилоти и ще се обърне към други ако не успее да постигне споразумение с тях.

Заявлението на Хамилтън беше допълнено от обяснението му защо доброволно е участвал в теста на 18-цоловите гуми на Pirelli, които догодина ще се използват във Формула 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.