23.06.2024

Хамилтън пропуска втория старт в Бахрейн

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън ще пропусне второто състезание в Бахрейн този уикенд, след като днес стана ясно, че пробата му за коронавирус е положителна.

В неделя британецът спечели 11-ата си победа за годината, а в Турция си осигури и 7-ата световна титла, с която изравни постижението на Михаел Шумахер.

Люис си прави тест за Covid-19 в неделя, който беше отрицателен, но вчера е имал симптоми и затова се е наложил втори тест, който е бил положителен. А резултатът е бил потвърден и от трети тест за два дни, направен малко по-късно.

Вчера Хамилтън е научил, че човек, с когото е общувал преди да пристигне в Бахрейн, се е оказал заразен с коронавирус. Миналата седмица Люис си направи три теста за коронавирус, като и трите бяха отрицателни.

От Mercedes потвърдиха, че пилотът вече е в изолация, че „има леки симптоми, но се чувства добре”.

Все още не е ясно кой ще замести Хамилтън в състезателния уикенд в Бахрейн, който ще се проведе на външното трасе на „Сахир”. Резервният пилот на Mercedes е бившият титуляр на McLaren Щофел Вандоорн, който сега кара за компанията във Формула Е, но днес е на тестове във Валенсия и по план трябваше да пристигне малко по-късно тази седмица в Бахрейн.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.