12.06.2024

Хамилтън: Ръсел веднага ще иска да ме победи

Снимка: Mercedes

Люис Хамилтън е уверен, че новият му съотборник в Mercedes от началото на следващи сезон Джордж Ръсел, ще се опита веднага да го победи и да блесне в първата си кампания със силен автомобил.

И Люис, който се бори за осмата си световна титла срещу Макс Верстапен, даде за пример своя първи сезон във Формула 1 в McLaren през 2007 година, когато той дебютира като съотборник на Фернандо Алонсо.

„Джордж демонстрира уважение, отношенията ни са отлични, но той ще иска да покаже какво може и да ме победи – обясни Люис пред ВВС. – Помня 2007 година, когато аз бях в същата ситуацията с Алонсо. Исках да го победя още от първото състезание. Очаквам същото от Джордж, иначе той няма шанс да стане победител.”

Хамилтън направи уточнението, че ще помага на Ръсел, но няма да му отстъпва.

„Аз имам друг подход, искам Джордж да постигне големи успехи. Ще дойде момент, в който ще напусна спорта и искам той да е следващият британски шампион – обясни Хамилтън. – Докато се състезаваме, аз ще се стремя да го победя на пистата. Но се надявам, че ще му помогна да се адаптира успешно в тима, що се отнася до работата с инженерите, с анализа на информацията или с пилотирането на автомобила.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.