15.06.2024

Хамилтън стартира пръв на Спа

Люис Хамилтън победи Себастиан Фетел за битката за първата стартова позиция на Гран При на Белгия, като така уеднакви рекордът от 68 полпозиции на Михаел Шумахер.

Хамилтън по впечатляващ начин премина през  времевата бариера от 1 минута и 43 секунди в Q2 на пистата Спа, като повтори времето си още при първото си излизане в Q3 повеждайки в класирането пред Кими Райконен и Валтери Ботас с повече от три десети.

Пилотът на Мерцедес успя да намери още повече скорост при втората си летяща обиколка в Q3, като така той записа най-доброто време счупвайки рекорда на пистата с време от 1 минута 42.553 секунди.

Фетел и неговото Ферари се намираха на четвърта позиция в началото на Q3. Лидерът в шампионата също съумя да подобри времето си, като така ще стартира от втора позиция. Времето на Фетел го прави вторият пилот днес, който успя да прескочи бариерата от 1:43 мин. От трета позиция ще стартира Валтери Ботас, който спря часовника на 1 минута 43.094 секунди след проблеми в средният сектор на пистата.

Райконен се намираше на временна челна позиция след първата си минавания и въпреки проблеми с вибрации в неговият болид. Въпреки това, грешка от страна на финландецът го извади от уравнението записвайки четвърто най-добро време.

Макс Верстапен затваря челната петица, като след него утре ще стартират Даниел Рикиардо, Нико Хюлкемберг, Серхио Перес, Естебан Окон и Джолион Палмър.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.