15.06.2024

Хирвонен: Проблеми за Пежо са единственият ми шанс за победа в „Дакар“

Пилотът на X-Raid Mini Мико Хирвонен заяви, че единственият начин да се върне в битката за победата, е пилотите на Пежо да имат проблеми.

Хирвонен не беше много по-назад от лидерите при автомобилите в първите четири дни на рали „Дакар“, но проблеми с навигацията му струваха 40 минути по време на скъсения петъчен етап между Туписа и Оруро.

Сега рали звездата се намира на пета позиция в генералното зад триото от пилоти на Пежо и Нани Рома (Тойота). Хирвонен признава, че за да излезе на по-челна позиция трябва състезателите пред него да допуснат грешка подобна на неговата.

„Това са четиридесет минути и само с каране няма как да ги избием- коментира Мико Хирвонен. –  Но нищо не е сигурно, ако се случи нещо подобно и на лидерите, тогава не се знае какво може да се случи с нас.

„Ние ще караме на пълна газ и ще следим дали екипажите пред нас ще имат проблеми. Това е единственият ни шанс, да чакаме другите да направят грешка.“

Хирвонен обясни, че, е доволен от второто си участие на рали „Дакар“ преди да се появят проблемите с навигацията, които го дръпнаха назад.

„Ние се намирахме в доста добра позиция, бях много доволен и се чувствах добре – обяснява финландецът. – В специалност в етапите се справихме с всички трудности по трасето. Дори и да нямаме скоростта на другите знам, че в техничните части можем да се борим с другите.

„Затова бях много доволен от това как се развиваше „Дакар“ за нас, но нали знаете това е част от надпреварата – навигацията е трудна и за съжаление имахме проблеми в тази насока.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.