15.06.2024

Хюндай с програма за развитие на млади пилоти в WRC

Хюндай Моторспорт стартира програма за развитие на млади пилоти, като първи от схемата ще се възползва кореецът Чуон Лим.

Лим и навигаторът му Мартин Вудаеге ще вземат участие в 14 европейски състезания, включително и последното асфалтово рали за сезона в WRC – рали „Германия“ (17-20 Август).

Програмата на корейците следва стъпките на тази на Тойота Газу Рейсинг за млади таланти. Такамо Кацута и Хироки Арай получиха възможност да карат в WRC2 през този сезон, като това е свързано с плановете на Тойота да вкара японски пилоти в световният рали шампионат.

33-годишният Чуон Лим има шестгодишен опит в пистови надпревари, но до мястото в на рали програма с Хюндай се стигна благодарение на телевизионно шоу от 2015 на име „Рали”. В него Лим завърши на първо място, като се пребори с още 5000 участници, след това прекара миналата година като работеше с отбора на Hyundai в Германия.

„Колата е доста по-мощна и е със задвижване на четирите колела, което означава че трябва да се адаптирам към нея, за да извадя най-доброто от себе си – коментира Лим преминаването си към R5 автомобил. – Всеки път когато се кача в колата ще научавам все повече, но това е нашата цел.

„През миналата година направих голям прогрес. Най-важното нещо за мен беше да се науча да правя възможно най-прецизните записки.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.