16.06.2024

Червеният флаг спасил Хамилтън

Снимка: Mercedes

Победителят в Гран при на Великобритания Люис Хамилтън е бил спасен от спирането на състезанието на „Силвърстоун” след инцидента му с Макс Верстапен. Потвърждението на това дойде от Mercedes, като от тима обясниха, че заради пораженията по колата на Люис той е нямало да може да продължи в състезанието.

Хамилтън и Верстапен се удариха в завоя „Копс” в първата обиколка, Макс излетя в предпазните стени, като ударът му беше със сила 51G, а Хамилтън продължи.

Главният инженер на Mercedes Андрю Шовлин обясни, че пораженията по колата на Хамилтън са били толкова сериозни, че е нямало как да бъдат възстановени, ако състезанието не е било спряно.

„Предната лява джанта беше сериозно пострадала – потвърди Шовлин. – Ако не беше червеният флаг, Люис щеше да отпадне.”

Докато състезанието беше спряно тимът успя да оправи колата на Хамилтън, а Шовлин обясни, че ремонтите по болида са били „изненадващо малко”.

Рейс директорът на Формула 1 Майкъл Маси обясни, че състезанието е било спряно, за да се даде достатъчно време на маршалите да бъде възстановена предпазната ограда, в която се удари Верстапен. Отделно от това Маси потвърди, че е имало съмнения, че задвижващата система на колата на Макс е сериозно пострадала, въпреки че сензорите на хибридната система са показвали, че всичко е наред.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.