23.07.2024

Шефът на M-Sport: Разочарован съм

Шефът на M-Sport Ричард Милнър не скри разочарованието си от отпадането на Теему Сунинен още в първата отсечка на рали „Монте Карло” днес. Финландецът записа първи времена на контролите, но катастрофира малко преди финала, като колата му няма да може да бъде възстановена, за да се върне той утре в състезанието по системата Рали2.

„Работихме много усилено в последните няколко седмици, за да участваме в рали „Монте Карло” – обясни Милнър в сервизната зона в Гап. – Организирахме и 4 дни тестове преди старта. Това, което се случи днес е разочароващо.”

Милнър поясни и на каква тема са били дискусиите с пилотите на тима Теему Сунинен и Гас Грийнсмит преди началото на ралито.

„Целта ни беше и двете коли да стигнат до финала на ралито в неделя – натърти Милнър. – Сега, още след първата отсечка останахме само с един автомобил. От самото начало на подготовката ни и преди старта дадохме на пилотите ясно да разберат, че това рали ще е много дълго.”

Вижте видео от катастрофата на Сунинен тук.

Грийнсмит, който е пилот №1 на тима за тази година и единственият представител на M-Sport с пълна програма през 2021 заема 10-ото място в генералното класиране след първите два етапа. Гас обясни, че е недоволен от собственото си каране на мокрите и трудни отсечки днес и потвърди, че не е имал проблеми с колата, въпреки че натрупа сериозно изоставане от лидера Ойт Танак.

Всъщност, най-напред от пилотите на Милнър е Адриен Фурмо, който с Fiesta R5 заема 9-ото място в общото подреждане и е втори в WRC2, на по-малко от 9 секунди от водача в тази група Андреас Микелсен, който е 8-и в генералното.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.