13.06.2024

Ще отиде ли Хамилтън във Ferrari?

Анализаторът на Sky Sports Дейвид Крофт е на мнение, че 5-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да напусне Mercedes заради Ferrari, стига италианците да създадат автомобил, с който да могат да спечелят световната титла.

Слухове за подобен трансфер се появиха миналата година, когато изтичаше предишния договор на Хамилтън, но в крайна сметка той преподписа с Mercedes до края на 2020 година.

За сезон 2021 се очакват нови, радикално различни технически правила и ако Скудерията успее да ги разчете най-добре, то Крофт е на мнение, че Хамилтън ще избере да завърши кариерата си в Маранело.

„Няма ли да е хубаво Хамилтън да стане пилот на Ferrari – обясни Крофт пред вестник Express Sport. – Има реална възможност това да се случи. Сигурен съм, че Люис Хамилтън е мислил за това и ако Ferrari разполага с автомобил, който може да спечели титлата, мисля, че Люис може да премине при италианците.”

Mercedes и пилотите на тима спечелиха световните титли във Формула 1 в последните пет поредни сезона, но на тестовете преди началото на кампанията за 2019 Ferrari демонстрира, че има реален шанс тази година да има по-добър автомобил от шампионите. Но така беше и миналата година, а италианците и Себастиан Фетел допуснаха редица грешки и в крайна сметка Хамилтън взе петата си световна титла.

Крофт се оказа в лагера на тези, които очакват, че Honda най-после ще се отърве от проблемите си и Макс Вертапен и Пиер Гасли ще се включат в голямата битка в челото на класирането, където са пилотите на Ferrari и Mercedes.

„Сега има три отбора, шестима пилоти, които могат да спечелят всяко едно състезание – поясни Крофт. – Феновете искат да видят точно това, разнообразие и конкуренция.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.