21.06.2024

Ще отстъпи ли Перес победата на Макс?

Снимка: Red Bull

Серхио Перес стриктно изпълнява стратегията на Red Bull и заповедите от бокса в хода на сезон 2021 и винаги помага на Макс Верстапен в битката за титлата. Но на 7 ноември феновете на Перес ще гледат идола си в домашното му състезание зад волана на автомобил, с който той може да печели състезания. Дали и в този случай Перес ще помага на Верстапен?

Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил се опита да намери отговор на този въпрос в подкаста F1 Nation и разсъжденията на британеца определено са интересни.

„Ако се появи този проблем, то в Red Bull ще трябва да го решат дипломатично, зад кулисите – обясни Хил. – В Остин Серхио отстъпи позицията на Макс в първия сектор на трасето, за да му помогне в битката за победата, но можеше да остане пред него и да се бори за първото място.

„Перес е наясно, че в момента това е задачата му – да помага на лидера на отбора, но дали ще може Серхио да се откаже от възможността да спечели победата в Мексико?

„В Остин Серхио се представи много добре, демонстрира отлична скорост в хода на целия уикенд, справи се превъзходно със задачите си – и всичко това се случи в навечерието на Гран при на Мексико, където феновете го чакат с нетърпение и искат той да се бори за победата. Така че изборът няма да е лесен.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.