23.06.2024

Ще поиска ли Aston Martin и Хамилтън?

Снимка: Mercedes

Aston Martin може и да е клиент на Mercedes във Формула 1, но Лорънс Строл демонстрира афинитет към звездите, присъщ на Ferrari. Десетилетия наред в Маранело пристигаха само утвърдени звезди, които струваха милиони, тъй като италианците изповядваха философията, че не може пилотите да се учат при тях да карат и да се сражават, трябва да са готови веднага да се включат в битката за титлата.

За сезон 2021 Строл вече си осигури Себастиан Фетел, който обаче може би е прехвърлил зенита си и е по-скоро залязваща звезда след престоя му във Ferrari, но дали кариерата на германеца няма да се съживи точно в наследника на Racing Point?

А канадският милиардер е готов и на по-смели действия. Строл обясни, че възможността да привлече 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън за 2022 година е „определено изкушаваща”. Британецът подписа само за една година с Mercedes и това породи повече спекулации за бъдещето му в сравнение с времето, когато още нямаше договор с тима за тази година.

„Тази възможност определено е изкушаваща – обясни Строл-старши пред Press Association. – Люис е страхотен във всеки автомобил и съм сигурен, че едва ли някой ще му откаже, тъй като той е 7-кратен световен шампион. Но в момента съм изцяло фокусиран върху старта на предстоящия сезон.”

Строл-старши успя да впечатли Формула 1 с мащабните си действия, като първо спаси Force India от банкрут и съживи тима след проблемите на Вижай Малия като го прекръсти на Racing Point и реши финансовите му проблеми. Отделно от това Строл успя да придобие контрол над британския автомобилен производител Aston Martin и веднага преименува тима си във Формула 1, а миналата година Racing Point използва копие на шампионския болид на Mercedes от 2019 година, но така и не успя да реализира напълно потенциала му. Този сезон обаче Aston Martin имат по-сериозен шанс да са в челото и да се борят за нещо повече от челни позиции на старта и дори места на подиума.

Прогнозата за привличането на Люис в Aston Martin може и да е смела, но е сигурно, че Строл може да си го позволи и това определено ще се отрази добре на имиджа на тима му.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.