14.07.2024

20 български екипажа заявени за рали „Сърбия”

Архив Георги Василев

20 български екипажа са подали заявки за участие в рали „Сърбия” (23-25 Септември), пети кръг от националния рали шампионат и кръг от Европейския рали трофей с коефициент 3, зона Балкани.
Състезанието с център Ужице ще предложи нов сблъсък на победителя от рали „България” Рашид ал Кетби (навигатор Карина Хеперле, Ford Fiesta R5) и първенеца от рали „Сливен” Пламен Стайков (навигатор Давид Кварацхелия, Mitsubishi Lancer Evo IX). За радост на местните фенове те ще могат да гледат още един пилот с автомобил версия R5 – Властимил Майерчак от Словакия (навигатор Михаела Веячкова, Ford Fiesta R5).

За участие в Сърбия е заявен и миналогодишния рали шампион на България Георги Василев (навигатор Стефан Добрев, Mitsubishi Lancer Evo IX), както и лидерът в нашия шампионат до рали „Сливен” Йордан Атанасов (навигатор Ангел Башкехайов, Mitsubishi Lancer Evo IX). Все още обаче няма яснота дали Василев ще пътува за Ужице, а след отпадането си в Сливен Атанасов заяви за racepool.info, че може би ще прекрати рали програмата си за този сезон.

Заявка за участие в сръбското състезание, което направи малко неочаквано завръщане в нашия календар е подал и победителят при автомобилите с един двигателен мост в рали „Сливен” Даниел Попов (навигатор Дилян Попов), за когото това ще е второ състезание с новия Peugeot 208 R2.

За старт е заявен и Калин Бенчев (навигатор Александър Спиров) с прототипа Subaru Impreza от група Е, който обаче дефектира в Сливен и пилотът на „Дунев Рейсинг” не успя да стигне до финала.
Списъкът със заявки за 49-ото издание на рали „Сърбия” включва 48 екипажа. Може да ги видите на този адрес

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.