21.06.2024

5 отсечки от „Сафари” по Max Sport 1

Феновете на ралитата ще могат да гледат по Max Sport 1 завръщането на легендата „Сафари” в календара на световния рали шампионат. Състезанието в Кения трябваше да се върне в WRC още миналата година, но не се проведе заради затворените граници на страната вследствие на коронавирус пандемията и набезите на скакалци, унищожили огромни площи със зърнени храни.

Тази година обаче всичко трябва да е наред и африканската класика ще се проведе, макар и не във формата, с който се наложи в световния шампионат.

Max Sport 1 ще излъчи пет отсечки от състезанието, като четири от тях ще са на живо.

Предаванията стартират утре, четвъртък – в 21:00 ще гледаме на запис първия супер специален етап „Касарани” (4,84 км). Това е отсечката, с която през миналата година се популяризираше състезанието – два екипажа стартират един срещу друг, а етапът е разположен съвсем близо Найроби, като дори се виждат близките квартали.

В събота и неделя програмата става по-сериозна. В събота ще гледаме двете минавания на отсечката „Сойсамбу” (20,33 ч), като те започват в 9:00 и 15:00 часа. Етапът се провежда на територията на едноименния резерват, който е един от най-новите в Кения – създаден е през 2007 година и има площ 190 квадратни километра.

За неделя са предвидени двете минавания на „Вратата на ада” (Hell’s Gate, 10,56 км) – етапите ще се излъчват на живо от 8:30 и 13:00 часа, като вторият е и пауър стейджът в рали „Кения” и ще носи бонус точки. Този етап също е кръстен на резерват – на едноименния национален природен парк, който получава името си – Вратата на ада от изследователя Саймън Фрейзър. Според него тесният проход, който води към парка, е твърде опасен и там „никога не трябва да стъпва човешки крак”.

Себастиен Ожие контролира хода на битката за световната рали титла, но рали „Сафари” има лошата слава на състезание, което не просто унищожава коли, но и проваля успешни кампании. Нито един от пилотите в WRC досега не е стартирал в легендарната надпревара, така че ще е повече от интересно. Не пропускайте както петте отсечки от рали „Сафари”, така и обзорът на състезанието в понеделник в 20:00 часа, отново по Max Sport 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.