23.06.2024

50 000 зрители в Льо Ман

Организаторите на „24 часа на Льо Ман” от ACO планират да проведат състезанието с 50 000 зрители. Продажбата на билети за надпреварата за издръжливост стартира на 21 юни (понеделник). Заради коронавирус пандемията и надеждите, че по-късно през годината ще има повече ваксинирани „24 часа на Льо Ман” беше преместено на 21-22 август. Миналата година състезанието се проведе без публика.

Тези 50 000 зрители представляват около 20% от капацитета на трасето. Изискванията пред феновете, които искат да са на пистата, са сериозни – те трябва да притежават здравен паспорт, който френското правителство представи вчера и в него да има отразена пълна ваксинация (две дози) и актуален PCR тест.

Допълнителните ограничения засягат техническия преглед преди състезанието (14 август) и тестовия ден (15 август), които ще се проведат без публика.

Вратите на пистата ще се отворят за зрители на 18 август (сряда) за първата свободна тренировка, като феновете ще имат достъп до няколко къмпинга и паркинги. Достъпът на фенове под 16 години ще е безплатен, а децата до 8 години имат право на безплатно място на трибуните.

От ACO вече обясниха, че ако има промяна в политиката на френското правителство по отношение ограниченията на разпространението на коронавируса и състезанието бъде отменено или се проведе без публика, на феновете с билети ще им бъде върната пълната сума, която са платили за тях.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.