21.06.2024

6 ралита за Льоб с M-Sport догодина?

Завръщането на 9-кратния световен шампион Себастиен Льоб в световния рали шампионат става все по-вероятно, като това ще стане с тима, срещу който той спечели най-големите си успехи – M-Sport. Тестовете на Льоб с новия Puma Rally1 за сезон 2022 вече са факт, но съставът на тима на Малкълм Уилсън не е напълно ясен.

Сигурно е, че Крейг Брийн ще е първи пилот, след като сключи договор за 2 сезона и ще го гледаме с пълна програма.

Според неофициална информация Льоб ще кара в 6 ралита догодина с 4-ата кола на тима, като програмата на Себ ще бъде спонсорирана от Red Bull. WRC календарът за догодина предвижда 13 ралита. Това означава, че тази четвърта кола на екипа ще даде възможност на поне още един пилот да кара с ограничена програма в ралитата, от които Льоб ще отсъства.

Наскоро Малкълм Уилсън подхвърли, че с помощта на спонсорите и финансовата подкрепа на Ford M-Sport може догодина да пусне три коли с пълна програма.

Според същия източник от Кокърмаут, който съобщи за 6-те ралита на Льоб, другите две коли на британците ще са за Адриен Фурмо и Гас Грийнсмит. И при двамата спонсорските пари имат решаваща роля за сформирането на сезон с пълна програма. Red Bull вече обяви, че ще е личен спонсор на Фурмо, а както и тази година Crown Oil ще инвестира в програмата на Грийнсмит.

Така догодина ще гледаме двамата най-успешни пилоти в историята на ралитата с ограничена програма – Себастиен Ожие за Toyota и Льоб за M-Sport. Най-вероятно обаче Льоб ще има повече стартове, тъй като Яри-Мати Латвала призна, че „натиска” Ожие за 4 или 5 старта, но засега е ясно само, че Себ иска да кара в рали „Монте Карло”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.