15.06.2024

Alpine: Алонсо няма да е пилот №1

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се връща този сезон в спорта с тима на Alpine, наследил този на Renault. А шефът на Alpine Лоран Роси побърза да уточни, че двамата пилоти на тима – Алонсо и Естебан Окон ще се състезават при равни условия.

„В договорите на нашите пилоти не е указано кой е лидер на тима и кой – номер 2 – обясни Роси. – Съмнявам се, че нещо подобно има и в другите отбори, но при нас със сигурност отсъства. Нашите пилоти трябва да демонстрират скорост и ще се борят свободно помежду си. Това е нормално съперничество. Нямаме намерение да даваме никакви указания, при нас няма пилот №1.

„Сезон 2021 ще е преходен за всички отбори във Формула 1, не само за нас. Новата ни кола – А521, е доработена и подобрена версия на болида на Renault от миналата година. Разбира се, има различия, но по-скоро става дума за еволюция, а не за революция. Надявам се, че няма да се представим по-зле в сравнение с миналата година. Задачата ни е редовно да се борим за място на подиума и да се борим с най-добрите отбори за отлични резултати.

„Ние имаме много смели цели за сезон 2022, когато ще започне нова епоха в развитието на Формула 1. Твърдо сме решени да направим всичко необходимо в средносрочен план да се борим за подиуми, а след това да сме претенденти за победи и титлата в шампионата. Искаме да постигнем тези цели в края на новата епоха. Искаме да побеждаваме.”

Вчера Alpine представи новия A521, а за тима ще карат Фернандо Алонсо и Естебан Окон. Наскоро тимът беше напуснат от шефа Сирил Абитбул, а на мястото му дойде босът на Suzuki в MotoGP Давиде Бривио.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.