20.06.2024

Ferrari показа SF21

Ferrari стана вторият отбор във Формула 1 тази година, който имаше проблеми с онлайн представянето си на новия болид. Броени часове преди презентацията на SF21 на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц в нета изтекоха снимки на новия болид, но това едва ли е помрачило настроението на тифозите, които очакват завръщането на Скудерията в челото. Италианците са последният тим, показал новата си кола преди началото на предсезонните тестове в петък в Бахрейн.

Новата кола беше представена от ключовите шефове в тима начело с Матиа Биното, а накрая кратка реч изнесе и президентът на Ferrari Джон Елкан, който обяви, че трудният сезон 2020 е вече зад гърба, но не е забравен.

SF21 е еволюция на SF1000 от миналата година, но с някои много важни промени – нова задвижваща система, която трябва да е по-мощна от проблематичната, използвана миналата година, оптимизиране на аеродинамиката, основно за компенсиране на намаляването на притискането пред задните колела, ново предно крило, нова скоростна кутия, почти изцяло ново задно окачване и т.н.

Задната част на капака на мотора на SF21 е оцветен в по-тъмно червено – в чест на Ferrari 125S на тима, като болидът е бил изцяло в бордо. Същият цвят тимът използва и в Гран при на Мугело миналата година в чест на старт №1000 на отбора във Формула 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.