12.06.2024

Honda: Беше състезателен инцидент!

Макс Верстапен и шефовете на Red Bull остават все по-сами в опитите си да докажат, че ударът между Люис Хамилтън и Макс в първата обиколка на Гран при на Великобритания не е бил състезателен инцидент. Стюардите определиха инцидента като състезателен и наказаха Хамилтън с 10 секунди. Огромната част от пилотите – от Карун Чандок до Фернандо Алонсо и Мика Хакинен са на същото мнение. А евентуалното обжалване на решението по случая изглежда като изгубена кауза с оглед на това, че Хамилтън вече е изтърпял санкцията, която му беше наложена.

Сега управляващият директор на Honda F1 – партньорът на Red Bull във Формула 1, Масаши Ямамото също заяви, че ударът в неделя е бил състезателен инцидент.

„В крайна сметка мисля, че това беше състезателен инцидент, защото те се бореха гума до гума в предходните завои, но другият пилот има седем световни титли”, обясни Ямамото пред японския сайт Autosport Web.

Освен това Ямамото разказа от първо лице и за реакциите в бокса на Red Bull на удара на Верстапен с Хамилтън.

„Моментът, в който стана ударът, аз стоях точно до доктор Хелмут Марко – обясни Ямамото. – Това беше първата обиколка след старта и всички бяха шокирани. Състезанието за нас приключи още в първата обиколка. Истински шок.”

Няколко японски анализатори, които са по-добре запознати с нюансите на учтивите обяснения на японски топмениджъри поясниха, че всъщност Ямамото не е намерил по-елегантен начин да обясни, че в Honda са останали разочаровани от начина, по който в Red Bull решиха да действат в тази ситуация, както и от обясненията, дошли от доктор Марко и Кристиан Хорнър – те стигнаха дотам, че дори обвиниха Хамилтън, че е ударил умишлено Верстапен.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Honda: Инцидентът между Хамилтън и Верстапен беше състезателен!

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.