23.06.2024

Honda опростява дизайна на Civic Type R

Honda даде старта на дългото очакване на новия Civic Type R, който трябва да се появи през 2022 година. А за да се подсили още интересът на феновете на хотхеч моделите, от японската компания съобщиха, че прототипът поема към Северната дъга на „Нюрбургринг”, където ще участва в сериозна тестова програма.

Същият този прототип, който виждате на снимките с камуфлажните цветове, целящи да скрият формите на бъдещия сериен модел.

Но и сега се вижда, че новият Type R ще е с по-семпли форми на каросерията и с по-малко отвори за насрещните въздушни потоци. Тройният ауспух обаче остава, като сега средният накрайник е най-голям и най-вероятно получава нова функция за разлика от сегашното решение, при което средната изпускателна тръба е най-малка и служи като резонатор.

Също така обърнете внимание и на задното крило, поставено по-високо в сравнение с досега и освен това е почти хоризонтално.

От Honda не коментират техническите спецификации на следващия Civic Type R, но вече се знае, че тази версия, както и Civic Si ще са с механична предавателна кутия. Според най-смелите предвиждания можем да очакваме хибридна задвижваща система за Civic Type R с мощност 400 конски сили плюс задвижване 4х4. Но това сериозно ще увеличи теглото на страхотния хотхеч. Така че най-вероятно следващата генерация ще получи еволюция на 2-литровия двигател на Civic Type R и отново ще е с предно предаване.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.