13.06.2024

Hyundai превзема рали „Сан Ремо“

Заводските пилоти на Hyundai в световния рали шампионат ще запишат второ поредно участие в италианския шампионат – във втория кръг „Сан Ремо”. Тимът, воден от Андреа Адамо, ще се готви за рали „Хърватия” по етапите на асфалтовата надпревара, която преди години беше кръг от световния шампионат.

Двете заводски WRC коли – i20 WRC са за бившия световен шампион Ойт Танак и Тиери Нювил, който има пет световни вицешампионски титли. Пиур-Луи Лубе ще стартира с i20 WRC на 2C Competition, а с R5 автомобили на старта ще застанат Крейг Брийн и Оливер Солберг.

Рали „Сан Ремо” е на 10-11 април, а рали „Хърватия” ще дебютира в световния рали шампионат в последния уикенд на април.

Нювил и Брийн стартираха в рали „Чоко”, първи кръг от италианския шампионат по-рано този месец, като белгиецът спечели първото място, а ирландецът катастрофира и отпадна в средата на надпреварата.

За „Хърватия” Адамо ще участва с Танак, Нювил и Брийн, който има все по-големи шансове да измести Дани Сордо от позицията на трети пилот в тима, като в началото на годината беше обявено, че двамата ще си делят третата кола на отбора и ще карат с ограничена програма.

„Сан Ремо” ще се проведе без публика, а организаторите удължиха срока за заявки до 30 март.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.