13.06.2024

Hyundai: Щеше да е глупаво да изпуснем Солберг-младши

Оливер Солберг ще участва в поне още едно състезание с автомобил WRC този сезон, обясни шефът на тима на Hyundai Андреа Адамо пред Dirtfish.

Синът на световния шампион за 2003 година Петер Солберг дебютира с WRC автомобил в рали „Арктик Финландия” и направи страхотно представяне, изпълнено с много бързи времена и няколко грешки. Оливер, който кара и с нов навигатор – Себ Маршал, завърши 7-и в крайното класиране, като изпусна 6-ата позиция, тъй като се завъртя в последната отсечка.

„Със сигурност Оливер отново ще кара WRC автомобил, но няма да ви дам повече детайли – заяви Адамо. – Няма да ви кажа и колко ралита ще кара, тъй като ще започнете да ме стресирате с вашите интервюта в средата на годината и постоянно да ме питате кога ще е следващият му старт.”

Солберг-младши подписа с Hyundai в началото на годината, като основно програмата му е съставена от стартове с i20 R5 в WRC2, а по-късно през годината и с i20 N Rally2, когато новата кола получи хомологация.

„Миналата година видях много неща у Оливер, но карането му в пауър стейджа в рали „Монте Карло” ни накара да му предложим участие с WRC автомобил. Видяхме какво направи и щеше да е глупаво да го изпуснем да отиде някъде другаде.

„Доволен съм от времената му във Финландия, но не съм изненадан. Честно казано, мислех, че ще ги постига при вторите минавания, а не веднага.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.