14.07.2024

Lamborghini се отказва от автомобилните салони

Италианската компания за суперавтомобили Lamborghini няма да участва в големите автомобилни салони, вместо това марката ще търси „по-близък контакт с клиентите си”. Става въпрос за компактни представяния, организирани от Lamborghini, където гостите се канят индивидуално, за да присъстват на представянето на новия продукт или модел на потенциалните клиенти.

„Големите автомобилни салони вече не отговарят на нашата философия – обясни пред списание Autocar директорът по маркетинг и комуникации на Lamborghini Катя Баси. – Нашите клиенти искат да имат един вид лични отношения с компанията.

„Съвременните тенденции в общуването на автомобилните компании с околния свят позволяват максимално използване на социалните мрежи и онлайн присъствието на марките, а това коренно промени ролята на автомобилните салони като място за демонстрация на новите автомобили и технологии.”

Следващата премиера на Lamborghini трябва да е пистовият модел, създаден от подразделението Squadra Corse. Купето все още няма име, но се знае, че ще се задвижва от V12 двигател с работен обем 6,5 литра и мощност 830 к.с. Производствената серия на този модел няма да надхвърли 40 бройки.

До края на годината се очаква, че Lamborghini ще покаже и откритата версия на хибридния си супермодел Sian FKP 37.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.