21.06.2024

M-Sport бави заявката на Льоб за „Монте Карло”

Една от големите новини преди сезон 2022 в световния рали шампионат все още не се е случила – M-Sport заяви само две коли за рали „Монте Карло” и обяви, че ще забави другите си две заявки за първия кръг на WRC догодина.

Срокът за подаване на заявки за рали „Монте Карло 2022” изтече вчера, като от M-Sport са заявени двамата пилоти на тима, които догодина ще карат с пълна програма: Крейг Брийн и Гас Грийнсмит. Предполага се, че другите две нови коли Ford Puma Rally1 ще са за Себастиен Льоб и Адриен Фурмо, поне за „Монте Карло”.

Още миналата седмица се появи информация, че тристранните преговори M-Sport – Red Bull – Льоб не вървят с необходимото темпо, а Фурмо също е част от плановете на Red Bull за присъствие в световния рали шампионат през следващия сезон. Два дни преди изтичането на срока за заявки шефът на M-Sport Ричард Милнър потвърди, че преговорите с Льоб и Red Bull продължават, но отказа да коментира дали те ще приключат успешно.

Задържането на двете заявки на M-Sport беше потвърдено от организаторите на рали „Монте Карло”, които обявиха, че са одобрили 75 заявки за състезанието, сред които са и 11 екипажа, които ще стартират с новите Rally1 автомобили, които сменят досегашните WRC коли.

Също така вече е ясно, че Оливер Солберг ще започне сезона с третия i20 Rally1 на Hyundai, като синът на Петер Солберг ще дели този автомобил с Дани Сордо в хода на сезона.

Във WRC2 списъкът се води от шампиона Андреас Микелсен, а негов съотборник в Toksport ще е Николай Грязин. Белгийската легенда Фреди Лоикс се завръща в световния шампионат, макар и във WRC2 за първия си старт след 2004 година. 11-кратният победител в рали „Ипр” ще кара Skoda Fabia, а негов навигатор ще е друга белгийска легенда – Питер Цоен.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.