23.06.2024

M-Sport показа хибридния прототип

M-Sport показа първи кадри от тестовете на хибридния прототип за сезон 2022 в световния рали шампионат, в който ще се използват автомобили по новите правила на класа Rally1. Досега тимовете пазеха в тайна колите, по които работеха, като вече се знае, че M-Sport са най-напред в развитието. Следва Toyota, а в Hyundai официално започнаха работа по колата, след като от Сеул дойде одобрението на проекта.

В M-Sport се съсредоточиха върху изпитания на тестовия си комплекс в Грейстоук, Англия, а от тази седмица и в Испания. От Toyota потърсиха тестови отсечки в югоизточната част на Франция – на частен терен, където пилотите са изпитвали основно издръжливостта на отделни компоненти.

От M-Sport потвърдиха, че хибридният прототип е бил каран от бившия пилот на тима Матю Уилсън. Матю всъщност вече сам се похвали, че е карал колата. След първия тест той обясни, че се е обадил на баща си Малкълм Уилсън с информация за това колко успешно е началото на изпитанията.

Тимът, който от догодина отново ще получава официална подкрепа от Ford, използва за изпитанията шаси и купе на Fiesta WRC. Новите коли обаче ще се изграждат върху тръбна рама, а не върху серийни шасита и купета като досега.

От M-Sport все още не потвърждават с кой точно модел ще участват догодина в световния рали шампионат – за тестовете се използва хибридна версия на Fiesta WRC, но се смята, че догодина в ралитата ще стартира новият модел Puma.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.