12.06.2024

McLaren: Можем да спечелим още време от мотора на Mercedes

Прогресът в представянето на болида на McLaren и задвижващата система на Mercedes ще донесе „безплатно подобряване на времената” на британския тим. Това прогнозира пилотът на McLaren Ландо Норис. Ландо завърши 4-и в първото състезание за годината във Формула 1 в Бахрейн, където McLaren успя да обърне изоставането си в квалификацията спрямо Ferrari и Alpha Tauri в по-добро състезателно темпо.

„В сравнение с миналия сезон не сме много по-назад спрямо Red Bull и Mercedes – уточни Норис. – Успяхме да се доближим до тях и се надявам, че ще има трасета, където ще сме още по-близо до лидерите.

„Трудно е да се каже дали ние сме лидери в средата на колоната – допълни пилотът. – Но мисля, че трябва да сме доволни, колата е добра, представи се чудесно по много показатели. Но имаме и слабости, които трябва да оправяме. Това важи и за задвижващата система, откъдето можем да намерим безплатно подобряване на времената. Така ще се представяме още по-добре. Но имаме още много работа както за квалификациите, така и за състезанията.”

За сезон 2021 McLaren смени задвижващите системи на Renault с тези на Mercedes, а за намаляване на разходите болидите за този сезон са много близки до тези от миналия. В правилата обаче има промени, които трябва да намалят аеродинамичното притискане, идващо от зоната пред задните колела.

Тим шефът на McLaren Андреас Зайдъл вече каза, че отборът дължи „голямо благодаря” на Mercedes за помощта, която са получили при интегрирането на новата задвижваща система в шасито на тима.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.