22.06.2024

McLaren: Нямаме място за Хамилтън

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън подписа само за един сезон с Mercedes и има вероятност в края на тази година да напусне Формула 1. Естествено, прогнозите за бъдещето на британеца са почти толкова, колкото са и специалистите, които ги правят. Някои, като бившият световен шампион Жак Вилньов, са на мнение, че Mercedes вече няма нужда от победите на Люис и трябва да продължи да печели с друг пилот.

Шефът на McLaren Зак Браун също е сред тези, които смятат, че след края на предстоящия сезон Хамилтън няма да остане в Mercedes. Дори Браун е на мнение, че Mercedes ще успее да си осигури Макс Верстапен и Джордж Ръсел за сезон 2022 – Макс е обвързан с Red Bull в дългосрочен план, но ако и тази година Red Bull остане далеч от Mercedes, то съдбата на отношенията му с бившите шампиони ще е повече от ясна. А настоящият договор на Ръсел с Williams изтича в края на годината.

Тото Волф вече обяви, че при преговорите за новите контракти на Хамилтън и Валтери Ботас няма да има излишно изчакване и през лятото въпросът трябва да бъде решен.

„С опита на Макс и младостта на Джордж, ако аз съм начело на Mercedes, ще подпиша с тези двама пилоти за следващите 5 години – обясни Браун. – От наша гледна точка, ние сме доволни от Дениъл Рикардо и Ландо Норис, нямаме място за Люис. Все още не сме готови да се борим за титлата и затова не мисля, че моментът е подходящ да дискутираме евентуалното му идване при нас.”

За сезон 2021 и след това McLaren си осигури задвижващи системи Mercedes, а на мястото на Карлос Сайнц, който отиде във Ferrari, дойде Дениъл Рикардо, който пък на своя страна си тръгна от Renault след два сезона там.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.