23.06.2024

Mercedes иска да задържи Хамилтън и след 2021 г.

Настоящият договор на 6-кратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изтича в края на сезон 2020. Преговорите за новия контракт станаха обект на сериозни спекулации, като вече се появи информация, че Люис и Mercedes преговорят за нов 3-годишен договор, по който той ще получи общо 120 милиона лири. Но малко след това Хамилтън обясни, че преговорите изобщо не са стартирали и той няма представа откъде е дошла тази информация.

Сега шефът на Mercedes Тото Волф поясни, че тимът има амбиция да задържи Хамилтън за по-дълъг период, а не да подпише с него за 1 година, каквито спекулации се появиха. Австриецът обаче беше категоричен, че „няма притеснение“, че Люис може да си тръгне от спорта след края на настоящия сезон.

Хамилтън спечели пет от шестте си титли с Mercedes, а в Португалия задмина рекорда на Михаел Шумахер от 91 победи, като вече има 92. Британецът кара за Mercedes от 2013 г. и наскоро заяви, че новият му договор ще е „формалност“.

„Мисля, че новият договор ще стане факт преди края на годината – прознозира Волф. – Не смятам, че ще стигнем до 1-годишен договор и догодина през лятото пак да преговаряме.“

Хамилтън и Волф редовно заявяват, че и двете страни искат да продължат да работят заедно, но преди дни Люис поясни, че в момента приоритет №1 за него е спечелването на световната титла, след което ще се върне на темата за новия договор.

Що се отнася до бъдещето на Волф в тима, той прогнозира, че до Коледа всичко трябва да е ясно и припомни, че двамата с големия шеф на Mercedes Оля Калениус са се разбрали, че ще продължат да работят заедно. По-рано тази година Волф намекна, че е възможно да остане в тима, в който е и акционер, но да не го ръководи ежедневно, поне що се отнася до участията на Mercedes в състезанията. Mercedes има огромен шанс да спечели седмата си поредна световна титла при конструкторите този уикенд на „Имола“, което ще е рекорд в историята на Формула 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.