14.07.2024

Mercedes подкрепя замразяването на моторите

Отборите във Формула 1 не успяха през миналата седмица да се договорят за това дали да приемат замразяване на задвижващите системи в най-близко бъдеще или тяхното развитие да продължи. Най-сериозно за замразяването се борят Red Bull и Alpha Tauri, тъй като това ще им позволи да продължат да използват задвижващите системи на Honda дори и след оттеглянето на японския гигант от Формула 1 в края на 2021 година.

В случая решаващо е мнението на доставчиците на двигатели във Формула 1, като позициите им се промениха поне по веднъж от началото на дискусията.

Сега шефът на световните шампиони Mercedes Тото Волф обяви, че компанията не е блокирала замразяването на двигателите.

„Ако е необходимо да бъдат замразени задвижващите системи, за да останат Red Bull и Honda в шампионата, то ние ще подкрепим този проект – обясни Волф. – Ние трябва да работим за това да задържим автомобилните производители във Формула 1. Проектът на Red Bull за използването на задвижващите системи на Honda е много амбициозен, но мисля, че те ще се справят. Като цяло, ние подкрепяме замразяването на тези агрегати.”

Що се отнася до началото на новия сезон във Формула 1, Волф призна, че новият автомобил на Mercedes ще е готов в последния момент, като това най-вероятно ще важи и за договора на световния шампион Люис Хамилтън.

„Колата ни не е готова и ще е завършена едва когато дойде време да излезе на пистата. Сега новият автомобил прилича на нещо, което предстои да бъде сглобено от огромен комплект Lego”, образно обясни Волф.

Сезонът във Формула 1 ще започне на 28 март в Бахрейн, а предсезонните тестове ще са от 12 до 14 март пак там.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.