22.06.2024

Mercedes спира развитието на колата за 2021

Mercedes е на прага на това да спре модернизацията и развитието на W12 – автомобилът, с който се състезават този сезон пилотите на тима във Формула 1 Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Информацията беше потвърдена от шефа на тима Тото Волф в Монако, но той не се ангажира с прогноза кога точно ще се случи това. Волф обаче обясни, че всички инженери в Mercedes вече работят по автомобила за сезон 2022, а за W12 оттук до края на сезона са предвидени само минимални подобрения и обновления.

„Продължаваме работа по W12 в едно основно направление – искаме да разберем още за особеностите на колата и работата й с гумите, но всички усилия на екипа са насочени към подготовката ни за 2022-а – заяви Волф. – Предвидили сме някои дребни доработки за W12, но идеята ни е, че ако разбираме по-добре този автомобил и успеем да реализираме потенциала му без допълнителни модернизации, то можем да подобрим представянето му и колата да стане по-бърза.

„Уверени сме, че този подход може да ни донесе успех този сезон. Предстоят ни още много състезания и на практика основната работа ще е с настройките на колата и задвижващата система.

„Техническият регламент, който влиза в сила във Формула 1 догодина ще действа още дълго време, така че сега е много важно да не изостанем в началото на този нов етап. Това ще е важно за резултатите ни през 2022, както и в следващите сезони.”

След първите 4 състезания през 2021 година 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън има три победи, а основният му съперник за титлата – Макс Верстапен с Red Bull – една.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.