21.05.2024

Mercedes ще преговаря първо с Люис и Ботас, после с Ръсел

Шефовете на Mercedes начело с Тото Волф искат бъдещето на Люис Хамилтън във Формула 1 да стане ясно по-бързо и затова новите преговори с британеца ще стартират най-късно през лятото. Хамилтън подписа 1-годишен договор с Mercedes, който изтича в края на 2021, като тогава изтичат и контрактите на Валтери Ботас и Джордж Ръсел. Ботас подписва 1-годишни договори с тима в последните сезони, а Ръсел е пред последния сезон от 3-годишното му споразумение с Williams.

Ръсел е смятан за повече от сериозен претендент за титулярно място в Mercedes, като Волф вече намекна, че в дългосрочен план това най-вероятно ще се случи. Но е трудно да се прогнозира дали британецът има шанс още за сезон 2022.

Шефът на световните шампиони поясни и как ще стартират преговорите – първо с Хамилтън и Ботас и едва тогава с Ръсел, ако в Mercedes не успеят да се разберат с някои от актуалните си звезди.

Веднага, след като Люис подписа новия си договор с отбора Волф коментира, че през лятото ще преговарят с Люис за „2022 и следващите сезони” като даде да се разбере, че в тима залагат на това, че 7-кратният световен шампион няма намерение да напуска скоро спорта.

В същото време слуховете упорито пращат Макс Верстапен на мястото на Хамилтън, когато той спре да се състезава, като съвсем наскоро доктор Хелмут Марко призна, че има вариант Макс да се измъкне от договора си с тима, който е до края на 2023. Това може да стане в края на 2021 и е свързано с оттеглянето на Honda и клауза за представяне на тима в хода на сезона. Поемането на програмата за задвижващи системи на Honda от страна на Red Bull обаче трябва да убеди Макс, че тимът има всички шансове да се върне на върха на класирането, както беше по времето на Себастиан Фетел.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.