26.05.2024

Sauber остана без технически директор

Йорг Цандер вече не е технически директор на тима от Формула 1 Sauber, официално съобщи отборът, като информацията е, че освобождаването на Цандер е факт от днес.

Той дойде в Sauber в началото на ноември 2016 година и въпреки слабото представяне на отбора през миналия сезон успя да запази поста си, но явно трудното начало на 2018 вече е дошло в повече на собствениците и новите спонсори в лицето на Alfa Romeo.

От Sauber няма обяснение за раздялата с Цандер, който помните, че проведе истинска война с бившия шеф на тима Мониша Калтенборн и за всеобща изненада успя да я спечели.

В съобщението на швейцарския тим се прави уточнението, че докато бъде създадена нова структура на техническия департамент на Sauber, развитието на колата за тази година ще е под прякото ръководството на шефа на отбора Фредерик Васьор. Същото важи и за автомобила за сезон 2019.

Зандер дойде от Audi, където изкара около година като технически директор, а преди това, от 2010 нататък беше консултант на различни програми.

Престоят му във Формула 1 датира от още по-рано. Зандер работи за Sauber, когато тимът е собственост на BMW (2006-2007), а още по-рано се труди за BAR (2002-2005) и Williams (2005-2006). След това Цандер в Brawn GP, който наследи Honda и там работи под ръководството на Рос Браун, но също за кратко.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.