30.05.2024

WRC загуби рали „Швеция 2021”

Първата жертва от предстоящия сезон в световния рали шампионат (WRC) се оказа снежното рали „Швеция” (11-14 февруари). Както и се очакваше затягането на мерките срещу коронавируса в скандинавската държава принуди организаторите да се откажат от провеждането на ралито. Това решение се очакваше, като се има предвид, че организаторите на рали „Швеция” вече заявиха, че няма вариант то да бъде проведено без публика, тъй като приходите от билетите са основната част в бюджета му.

През тази година рали „Швеция” понесе тежък удар, тъй като заради високите температури по етапите почти нямаше сняг, но състезанието беше спасено с орязване на отсечките и включване на етапи в съседна Норвегия.

Главният изпълнителен директор на рали „Швеция” Глен Олсон призна, че за 2021 е нереално да очакваме базата на ралито да бъде преместена извън Торсби и да се използва нов маршрут, но се очаква този вариант да бъде използван в следващите издания на състезанието.

Най-вероятно рали „Швеция” ще бъде заместено от финландската класика „Арктик рали”, с което на 15-16 януари трябва да стартира финландския рали шампионат.

Директорът на „Арктик” Хейки Поранен заяви пред Dirtfish, че ще има информация по темата по-късно тази седмица.

Най-вероятно финландското състезание ще бъде преместено на датите на „Швеция”, тъй като в Монте Карло държат сезонът в WRC да стартира там, макар и без публика и с променени отсечки, отново заради коронавирус пандемията.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.