13.06.2024

WRC иска да се върне в Аржентина

Снимка: Hyundai

Новият президент на ФИА Мохамед бин Сулайем иска да върне Аржентина на картата на световния рали шампионат. Наследникът на Жан Тод обяви това на старта на рали „Дакар” и според него това идеята може да се осъществи още през 2023 година.

Бившият рали пилот от Саудитска Арабия участва в рали „Аржентина” през 90-те години и не е забравил ентусиазма и интереса на местните фенове към състезанието.

„Да, вече преговаряме – потвърди Бин Сулайем относно евентуалното завръщане на рали „Аржентина” в календара на WRC. – Аз съм карал няколко пъти в Аржентина, имам хубави спомени от това как там приемат моторните спортове, както и за резултатите, постигнати от мен там. Това са много хубави спомени. Аржентина е страхотна страна.

„Там има моторспорт култура и в частност рали култура. Сега проучвам договорите. Но ако световният рали шампионат се върне в Аржентина, това няма да е нещо ново. WRC вече е бил в Аржентина. Трябва да работим върху нещо, което да дойде от тях, от правителството, от ФИА и промоутъра.”

За последно рали „Аржентина” беше част от календара на ФИА през 2019 година, но оттогава насам състезанието не се провежда заради коронавирус пандемията.

Част от рали „Аржентина” са митичните отсечки „Ел Кондор” и „Мина Клаверо”, които събират стотици хиляди фенове и са сред любимите на почитателите на ралитата, гледащи състезанието по телевизията.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.