23.07.2024

Кристоферсон повежда в шведския кръг на World RX

Шведът Йохан Кристоферсон завърши вчерашния ден на чело, в своето домашно състезание. Пилотът на Volkswagen RX спечели последното състезание за деня, побеждавайки пилотите на Olsbergs MSE и Янис Бауманис. В същото състезание дведкратния световен рали шампион Себастиан Льоб, удари бариерата и се завъртя, като изпадна на третата позиция в генералното въпреки един изключително перфектен ден за него. Кристоферсон завърши на втора позиция зад Льоб в Q1, но най-доброто му време в Q2 донесе на шведа първата позиция. На втора позиция в края на съботния ден завърши Топи Хейкинен.

„ Направихме изключително тежка тестова сесия на това трасе, като успяхме да намерим липсващите парченца от нашата подготовка. Успяхме да намерим някой неща и ги подобрихме, разбира се и дъждът ни помогна доста“, разясни Кристоферсон. „ Със сигурност сме подобрили темпото на сухо, но като цяло чувството да си отново в играта е хубаво. Очаквам с нетърпение неделния ден.“

Яниас Бауманис е на временната четвърта позиция в края на вчерашния ден, докато Грьонхолм и съотборника на Кристоферсон- Антон Марклунд са пети и шести. Андреас Бакеруд успя да задмине Петер Соблерг в първото състезание на Q2, давайки второто най-бързо време и завършвайки деня на седмата позиция. Шведът Робин Ларсън е на осма, следван от Тимур Тимерзянов и Ериксон. Петер Солберг е на петнадесетата позиция след Q2, докато Матиас Екстрьом е на седемадесетата, след като и двамата отпаднаха.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.